kową suplementacją jest optymalnym rozwiązaniem, aby codziennie dostarczać do organizmu przydatne witaminy, minerały i składniki odżywcze. Niskokaloryczne przepisy wegańskie można stosować na co dzień bez jakichkolwiek obaw czy też obiekcji zdrowotnych.
Wyklucza spożywanie produktów zwierzęcych takich jak
Powszechnie wiadomo, że weganizm to dieta roślinna. Wyklucza spożywanie produktów zwierzęcych, takich jak mięso, nabiał, jaja i miód. Słowo wegański pochodzi od pierwszych trzech i dwóch ostatnich liter słowa wegetarianin.
Dieta wegańska ma wiele zalet zdrowotnych i wykazano, że obniża poziom cholesterolu, ciśnienie krwi i ryzyko chorób serca. Weganizm zmniejsza również ryzyko cukrzycy typu 2, niektórych rodzajów raka, otyłości i innych chorób przewlekłych.
Obecnie na rynku dostępnych jest wiele wegańskich substytutów mięsa, które są nie tylko zdrowsze, ale smakują równie dobrze, a nawet lepiej niż ich niewegańskie odpowiedniki.
Dieta wegańska to dieta roślinna, która wyklucza wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym mięso, jaja i nabiał. To sposób odżywiania, który staje się coraz bardziej popularny wśród ludzi ze wszystkich środowisk.
Dieta wegańska może być dla Ciebie dobrym wyborem z wielu powodów:
Może pomóc utrzymać lub osiągnąć zdrową wagę.
Może pomóc zmniejszyć ryzyko chorób serca, nadciśnienia i innych problemów zdrowotnych.
Może pomóc zmniejszyć ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 i niektóre rodzaje raka.
Może być dobre dla środowiska, ponieważ wytwarza mniej gazów cieplarnianych niż dieta przeciętnego Amerykanina.
Wegański plan posiłków jest łatwy do naśladowania, ponieważ koncentruje się na owocach, warzywach, produktach pełnoziarnistych i fasoli – produktach, które mają naturalnie niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość